Eu cand vreau sa… vreau sa…

Admirabil efortul. si al meu, si al celor care au facut filmul. din nefericire pt mine, nu sunt un gibon incult, si am mai si vazut filme romanesti.nu vreau sa fac aici critica de film…e doar o parere personala. 

filmul, se inscrie linistit in categoria „zero actiune” si nu neaparat din aia cu fire power, si absurd specific romanesc. din punct de vedere al „greutatii” psihologice se mai putea lucra. drama „eroului” mi se pare putin cam fada, si nu am intrezarit motivul de baza al actiunilor lui. asa, ma-sa era curva, si? venind dintr-un mediu din start pervertit si lipsit de valori, in „umbra” manelelor, nu pare o mare tragedie ca una se cordeste si face un copil care inevitabil ajunge sa dea cu bidineau niste copaci morti.

tehnic, nu cunosc bugetul filmului, si pe o parte nu ma intereseaza, pt ca am impresia ca indiferent de buget, filmele noastre sunt facute intrun stil specific, adica abea se distinge ce vorbesc actorii, dar se aude sublim de clar si de-a dreptul tare cum calca ala pe cioburi…

si ca idee finala, inca nu am gasit un film romanesc la care sa ma uit si sa nu raman cu impresia ca mi-am pierdut o ora juma din viata, urmarind o non actiune, fara inceput si fara sfarsit, si mai grav, fara o finalitate la nivel de pilda, asa cum e si filmul ala cu familia aia care merge la mare, sau mult aclamatul 432, la care as avea multe de comentat.

cam atat mi-a venit in minte la ora asta porno din noapte…daca mai gasesc ceva, exista, Thanks God, functia up-date.

ps

poate pt ca sunt atat de abstracte si aberante uneori,si de o ambiguitate si o absurditate ce frizeaza realul si irealul in acelasi timp, de aceea poate au asa priza la strainii obisnuti cu niste „drame” normale, de oameni din societati normale.

hai, noapte buna, dormiti linstiti.

~ de christian long pe mai 27, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: