[0.9].Pribeag in eternitatea cuvintelor

[0.9] Pribeag în eternitatea cuvintelor

2002

 

            Încă rătăcesc pe câmpurile perfide şi aride ale unei vieţi pe care n-o pot sfârşi, dar din care caut cu înfrigurare o scăpare. Gustul puţinelor oaze şi al înaltelor piscuri răzleţe în care paşii m-au purtat a rămas în fiinţa mea, dând dorinţei mele puterea de a deveni supremul ţel…

            Puţinele lucruri care m-au încântat în deşertul pe care acum îl traversez le-am luat cu mine, sperând că după ce voi păşi peste acest sfârşit îmi vor aduce ceea ce visez…

            Ştiu că după Sfârşitul acestei “vieţi” vide, după hotarul ce desparte amarul deşert de lucrurile pe care le visez, voi găsi “materialismul” sublim şi iubirea celor două fiinţe pe care le doresc. De pe răzleţele piscuri pe care mă urc, deşi aş putea să le ocolesc, zăresc parcă hotarul definit. Din adâncul oazelor umede zăresc acelaşi hotar, dar învăluit în alte înalte lumini şi sentimente.

            Singur nu sunt. Prin acest deşert rătăcesc şi alte fiinţe, dar care habar nu au pentru ce trăiesc, habar nu au de lucrurile ce sunt în jurul lor… Sclavi supuşi ai rutinei monotone.

            Iar printre aceste rudimentare şi neevoluate fiinţe îmi este atât de uşor să îmi ascund adevărata faţă şi fără ca ei să ştie, mă pierd cu rătăciţii îngeri în oceane de plăceri pe care ei nici nu le visează. Şi pot aduna şi învaţă din experienţele care pentru ei nici nu există.

            Adevărata-mi superioritate reală mă împinge parcă mai repede spre sfârşitul pe care îl caut şi pe care îl întrevăd printre ceţurile nopţilor febrile.

            Un sfârşit departe de fiinţele întinate ce-mi otrăvesc existenta… Sfârşitul în care voi găsi supremă plăcere, aşa cum mi-o imaginez eu că trebuie să fie.

            Şi drumul mi-a fost învăluit şi înecat într-o rece noapte parfumată. Şi ochii de un val zgomotos în culori haotice… Un răgaz în drumul meu spre Sfârşit. Şi în noaptea plină de fum mă lovesc în ritmul muzicii, înfiorător de transparentă, de sexele îngerilor pe care îi iubesc. Inundat de valuri înspumate de rece plăcere.

…de care trebuie să scap… În aceste valuri mă despart de timp. Singurul vector ce mă poate duce spre Sfârşit. Şi îl pierd în aceste valuri pe scumpul meu creator timp…

            Bestiile neţărmuitului ocean de praf mă vânează şi întind capcane de perfid stres şi oboseală. Dar drumul pare mai uşor, călăuzit fiind de lumină Sfârşitului ce luceşte la orizont, cufundând oazele şi piscurile îngheţate în liniştea pe care sufletul meu o creează..

            Fiecare rătăcit înger cu care mă contopesc, aduce în mine câte un nou mister, câte o bucăţică diferită de viaţă şi alte mii de sentimente pe care nu le pot găsi singur.

            Şi rămân în sufletul meu, dându-mi puterea de a continua, de a visa şi de a modela deşertul eternităţii după propriile-mi sentimente….

            Gheţurile nisipoase îmi înconjoară, mişcătoare, sufletul, aducând noi senzaţii în mine, sub fierbintea lumina mişcătoare a unui acid, apocaliptic soare. Deşertul devine pustiu şi rămân doar eu cu sentimentele mele printre amarele dune îngheţate în neclintită eternitate

            Mă împiedic… Mă scufund în mişcătoarele unduiri ale unei himere şi intru într-o altă lume.

            Pustie şi rece e Luna acestei Lumi; simt deşertul “meu” undeva deasupra, în loc de Cer şi Nori acizi; şi păşesc pe pământul în flăcări, printre torţe vii şi peisaje în infecte miniaturi de marmură lichidă.

            Pierdut în transă îmi privesc trupul dezintegrat în mii de frânturi de sunete, sentimente şi particule colorate de “viaţă” liniştită.

            Îmi simt sângele curgându-mi pe piept, în palmele unui înger care vrea să mă sărute, dar nu îmi găseşte gura amară, plină de ură şi otrăvite cuvinte negre… Şi sânge…

            Îmi închide ochii… Şi mă prăbuşesc pe deşertul fierbinte ce-mi umple din nou fiinţă cu praful sau caustic.

            …şi pribegesc mai departe

                        …şi pribegesc mai departe… Spre…

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: