[1.6].Anilam Almitak Mintaka

[1.6].Anilam Almitak Mintaka

2003

 

Sub aeriene rădăcini, printre peluze umezite de jeturi de apă, dincolo de bazine de acid.

O piscină aprinsă, cu trepte de rece marmură, cu părul atingând piatra, întinsă pe trepte, ochii îi contemplează plini de speranţă stelele ce în fiecare clipă smulsă de plăcerea ei se sting la hotarele universului, ducând poate cu ele părticică de dragoste pe care a încătuşat-o pt ea şi acel vis nebun pe care îl trăieşte. Visul de a le cunoaşte pe toate.

O umbră.

Mai mult decât un intrus inoportun. Se apropie de ea, luminat de albă coroană a împietriţilor lotuşi şi de raze de lună, lucea acidul.

Ea se îndepărtă de umbră şi îşi duse mâna la umărul pe care plutea broşa de aur. Dezbrăcându-se, acolo, în transparentul întuneric devenea zeificata întruchipare a goliciunii, iar gesturile ei căpătau un sens precis, ca un act pur erotic.

Realiză o operă de artă, dând o formă imobilei frumuseţi, o frumuseţe născânda în clipa înmiresmată când lutul devine sân, chip, sex.

Îşi desface centura, translucidă tunica se înfoaie sub adieri, alunecând pe talie, descoperindu-i spatele  împărţit de umbra brazdei adânci, tatuat cu bătrâne urme ale placerilor ei condamnabile de moralitate. Rămâne agăţată ţesătura de şolduri, o clipă înfăşurând în jurul coapselor şi al gleznelor  acele falduri lichide cu care sculptorii au împodobit efigia venerei.

Răsărise dintr-un vis antic. Atât de asemănătoare cu imaginea pe care bărbaţii au păstrat-o de-atâtea secole în sufletul lor, fără să o poată atinge.

Viziunea persista o clipă doar. Fu îndeajuns o bătaie a inimii, a lungilor plete, a profilului sânului ei sau a subţirimii taliei pt ca statuia de carne să-şi piardă aureola divină şi să sfărâme.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: