[1.8].Agonie (vis)

[1.8].Agonie (vis)

2002

Plouă… zile şi nopţi în întregi plouă… e noapte? Tâmplele îmi ard şi mă dor. Muzica ploii taie ca o lamă, îmi taie sufletul… vrea oare să vadă din ce e făcut?

Şi eu aş vrea să ştiu…

Iar ploaia rece e moartă în bălţi mişcătoare, negre, ca noaptea ce se prăbuşeşte tăcută pe dealurile ude, distanţe,

spre gardină ceva mă cheamă…ies, în udul pământ moale mă afund… senzaţie ce o urăsc, dar mai departe păşesc… prea bătrânul Nuc în grădină mă aşteaptă…

viaţa ce am avut-o lângă el o revăd într-o clipită şi-acum nu mai e şi doare. Totul e sfârşit, tot în ploaie, în a anilor ploaie ce nu mai seacă. Ironic privindu-mă, cu a ei mantie de ceţuri aprinse, de după un firav nor luna se iveşte. Al pământului ud miros îmi umple greţos fiinţa, mă înconjoară ştersul foşnet patetic al udelor frunze, legănate de amară ceaţă şi totul în jur parcă se topeşte tocit. Sunete, mii în jurul meu plutesc. Din pământ se ivesc, din lună şi din aer… întreabă vocea de copil:

„- cu ce Luna se hrăneşte?”

Pe ţărâna rece în genunchi mă prăbuşesc. Chiar?!, cu ce se hrăneşte Luna?. În pământ degetele-mi afund, o rece bucată ce se sfărâmă scot, o desfac, ca pe o nucă, şi-n mijloc, speriată se zbate-o râmă. Lucea în noapte, în palmele mele şi parcă o aud ţipând. O arunc spre Lună, poate foamea îi potolesc.

Curgea pe pământ un ciudat fum, din mica groapă pe care cu manile am săpat-o.

Adu-mi aminte… reaminteşte-mi că tot de acolo vin şi eu. Am fost luat de lângă râme şi am fost făcut om pe lângă îngeri morţi. Aminteşte-mi, ca sufletul să mă doară şi mai tare.

„cu ce se hrăneşte luna?”… cu agonia nesăbuitului ce sapă noaptea, cu mâinile goale în pământul ud. Se hrăneşte cu agonia nebunului ce caută Iubirea pe pământ. Cu agonia vânătorului de vise.

Cu mine se hrăneşte, cu mine, poet, bărbat, femeie, înger, demon, mesia şi anticrist. Cu mine se hrăneşte, căci eu am agonia…

Agonia vieţii…

…fără extaz…

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: